top of page

Opera

Poster-Norma-Generell-A2.png
Poster-Norma-Generell-A2.png

Norma – 2018

I denna produktion faller fokus på kvinnan – en kvinna som kämpar för att uppfylla de förväntningar som omvärlden har på henne, inte olikt de prestationskrav som än idag varje kvinna måste tampas med, genom att uppfylla flera olika roller (mor, maka, chef, väninna, dotter, kollega…).

Romeo & Julia – 2017

Vincenzo Bellinis underbara musik blåser liv i den största kärleks-historien av dem alla!

En krigshärjad stad, där två rivali-serande ätter strider skoningslöst mot varandra, är bakgrunden till denna berättelse, där kärlek över-vinner allt... Men till vilket pris? I årets produktion presenteras denna underbara opera i ny tappning och i ny regi! 

Otello – 2016

Den klassiska Otello, tonsatt av mästaren Giuseppe Verdi, är ett drama om liv och död, äkta kärlek och brinnande passion, girighet och avundsjuka, svek och sann vänskap, men också ämnen som utanförskap, rasism och grupp-tryck. I detta i Sverige sällan förekommande verk, kommer Operafabriken att ta dig till 1400-talets färgstarka Venedig i en drömvärld där Shakespeares eviga opus kommer till liv genom Verdis mäktiga musik.

La Gioconda – 2015

Operan La Gioconda, Amilcare Ponchiellis mästerverk, är en "grand opera" med en gripande skildring av makt och förtryck, ondska och godhet, orättvisa och triumferande kärlek!

 

Operafabriken inbjuder till att uppleva storslagen och genuin opera i kammarformat. Ståtliga slott och charmiga städer på några av Skandinaviens vackraste platser utgör kulissen. 

Titus mildhet – 2014

Operafabriken presenterar den vackra och spännande operan Titus Mildhet av W.A. Mozart! Originaltitel: La clemenza di Tito.

 

Titus, den romerske kejsaren, har ratat att ta prinsessan Vitellia som sin hustru, för att istället föredra Servilia, trolovad till den romerska adelsmannen Annio. Vitellia blir rasande och lyckas övertala hennese älskare, Sesto, att döda dennes bäste vän Titus. 

Maria Stuart – 2013

Donizettis opera, baserad på Friedrich Schillers pjäs, handlar om de två drottningarna Maria Stuart, drottning av Skottland, och Elizabeth I, drottning av England, som representerade två sidor i ett politiskt och religiöst krig.

Romeo & Julia – 2012

Originaltitel: I Capuleti e i Montecchi.

 

Operafabriken ger denna vackra tragedi, med den gripande myten och berättelsen om ett ugnt älskande par från två rivaliserande ätter i ett krigshärjat Italien, som har inspirerat många författare, kompositörer och konstnärer från hela världen.

Don Giovanni – 2011

Don Giovanni är en dramma giocoso – en kombination av allvarlig dramatisk handling och glädje – i två akter av W.A. Mozart. Denna opera, som är en av Mozarts mest älskade, fascinerar alla med historien om den unge adelsmannen Don Giovanni och hans syndfulla liv och leverne.

bottom of page