Norma

Spelplan

27/7  Ystad Teater – Premiär!

29/7  Ystad Teater

24/8  Palladium Malmö

Norma – turnè sommaren 2018

Operafabriken fortsätter att presentera sällan spelade operor, i år med Norma av Vincenzo Bellini. I denna produktion faller fokus på kvinnan – en kvinna som kämpar för att uppfylla de förväntningar som omvärlden har på henne, inte olikt de prestationskrav som än idag varje kvinna måste tampas med, genom att uppfylla flera olika roller (mor, maka, chef, väninna, dotter, kollega…). Detta komplexa kvinnoöde, till de magnifika tonerna av Vincenzo Bellini och libretto av Felice Romani, kommer att framföras för första gången sedan 1800-talet i stämningen A=432 Hz, en lägre stämning som återger den ursprungliga autenticiteten till operan och som återger musiken och sången så som de ursprungligen var tänkta att klinga.

Handling

Druidprästinnan Norma älskar Pollione, en romersk prokonsul, vars hemliga kärlek till Norma har svalnat, han har istället förälskat sig i den unga prästinnan Adalgisa. När Norma får reda på Polliones förräderi, flammar hon upp i vredesmod. Kommer hon att offra sin kärlek till mångudinnan?

Norma är en opera full av mystik och drömlika scener, kärlek, hämndbegär, ett starkt kvinnoporträtt, fylld av den vackraste belcantosång, bla den legendariska ’Casta Diva’ och duetten ’Mira, o Norma’.

I år presenteras ett unikt samarbete med The Geminiani Project och Camerata Geminiani, den första stråkkammarorkestern i London - och förmodligen i världen - som enbart spelar i 432hz stämningen!
Sammansatt av musiker med interna-tionell erfarenhet och från olika länder, delar de samma passion för musik och åtnjuter en extremt intensiv respons från allmänheten. Violinisten Gian Marco Sanna är deras stolta ledare.