top of page

Press

Klicka på länken nedan för högupplösta pressbilder. Glöm ej att ange fotografens namn!

Norma – Bellinis mästerverk för första gången i modern tid i originalstämning A=432 Hz och i unikt internationellt samarbete.

Operafabriken fortsätter att presentera sällan spelade operor, i år med Norma av Vincenzo Bellini. I denna produktion faller fokus på kvinnan – en kvinna som kämpar för att uppfylla de förväntningar som omvärlden har på henne, inte olikt de prestationskrav som än idag varje kvinna måste tampas med, genom att uppfylla flera olika roller (mor, maka, chef, väninna, dotter, kollega…). Detta komplexa kvinnoöde, till de magnifika tonerna av Vincenzo Bellini och libretto av Felice Romani, kommer att framföras för första gången sedan 1800-talet i stämningen A=432 Hz, en lägre stämning som återger den ursprungliga autenticiteten till operan och som återger musiken och sången så som de ursprungligen var tänkta att klinga.

För denna produktion har det skapats ett unikt internationellt samarbete mellan Operafabriken och den brittiska ensemblen The Geminiani Project, första och kanske enda kammarorkestern i världen som i vår tid enbart spelar i A=432 Hz, med Gian Marco Sanna som musikalisk ledare, samt med tyska European Associated Artists och dirigenten Jochen Heibertshausen. Regissör är Anelia Kadieva Jonsson, frilansande regissör och librettist, som arbetat bla.a på Malmö Opera, Wexford Opera Festival, San Carlo Operan i Neapel, m.fl..

Norma kommer att bjuda på ett starkt kvinnoporträtt, den vackraste belcanto-sången och ett drama fullt av mystik, kärlek, svek, hämndbegär och förlåtelse, med arior som den legendariska ’Casta Diva’ och duetten ’Mira, o Norma’.

 

Turné sommaren 2018 i Sverige och Danmark (juli-augusti) med premiär på Ystads Teater den 27/7 kl 19:00. Föreställningen
ges på originalspråket italienska.

Presskonferens den 17/5 kl 14:00

Plats : STPLN, Stapelbäddsgatan 3, Malmö

bottom of page