top of page

Om oss

Opera med hjärtat!

Operafabriken är en fri operagrupp och ideell förening baserad i Malmö. Vårt mål och syfte är att skapa tillfällen för både van och ovan operapublik av alla generationer att uppleva opera, genom ett intimt och nära format, med storslagen musik samt hög musikalisk och scenisk kvalitet. Vi vill att opera ska spridas och förmedla vår stora passion för denna konstform som vi vet kan tilltala alla. 

 

Den stora fördelen med det mindre formatet är närheten till upplevelsen, publiken får närma sig skådespelet samt få en intensivare upplevelse genom sångens och musikens kraft. 

Eftersom vi tycker att det är oerhört viktigt att erbjuda ett rikt utbud och mångfald i operarepertoaren, så vill Operafabriken också lyfta fram intressanta verk som är mindre kända och/eller sällan spelade i Sverige och Norden. Vi är inte rädda för utmaningar! Vem vet? Det kan vara just denna opera som fångar ditt hjärta!

Att arbeta i team

Ingen opera är den andra lik. Det fordras olika röstfack, olika roller, olika färdigheter. På Operafabriken är varje operaföreställning ett projekt för sig, vilket innebär att medverkande varierar från produktion till produktion. För varje opera sammansätter vi ett team av solister, instrumentalister och korister. Vi är öppna för att arbeta med olika regissörer, dirigenter, repetitörer, instuderare... Det är också så mycket som sker bakom kulisserna! Bakom varje produktion arbetar producenter, marknadsförare, produktionsledare, kostymdesigner, scenografer, maskörer, sömmerskor, tekniker, turnèledare, ljusdesigner med mera. Det färdiga resultatet är följden av mångas arbete! Mångfalden i våra team är stor, med blandade åldrar, erfarenheter, bakgrunder och kulturer, ofta med internationell betoning. Vi är alltid öppna för samarbete med spännande och talangfulla personer!

La Gioconda 2015

Titus Mildhet 2014

Maria Stuart 2013

Romeo & Julia 2012

bottom of page